Welke hut kies je? De garantie-hut

Binnenhut Norwegian Getaway

Binnenhut Norwegian Getaway – 12,5 m2

Tussen alle tarieven voor hutten valt de prijs van een garantiehut altijd op: het zijn de goedkoopste hutten in elke categorie. Maar wat zijn garantiehutten eigenlijk?

Een garantiehut is meestal voor elke categorie hut beschikbaar; een garantie-binnenhut, een garantie-buitenhut of een garantie-balkonhut . Wanneer je een garantiehut boekt, betaal je een lagere prijs. Je hutnummer wordt pas een aantal dagen voordat je vertrekt of zelfs op de dag van inscheping pas bekendgemaakt. De garantie is dus dat je mee mag op het schip in die betreffende categorie.

Automatisch een upgrade?

Heb je geluk, dan kan het voorkomen dat de categorie hut (binnenhut in dit voorbeeld) al volgeboekt zit op het schip. De cruisemaatschappij kan je dan een upgrade geven. Bijvoorbeeld naar een buitenhut. Je betaalt voor deze upgrade niets extra’s. Deze upgrade is overigens niet een ‘gewoonte’ van de cruisemaatschappijen. Ga er dus altijd vanuit dat je de categorie hut krijgt waarvoor je betaalt. Dan valt het immers altijd mee. Geloof niet in de praatjes van het reisbureau dat je altijd een upgrade krijgt bij het boeken van een garantiehut. Bij een gelukkige upgrade kan je de geluk/pech hebben dat je weliswaar een buitenhut krijgt, maar wel op een wellicht ongelukkige plek; een lager dek, een rumoerige locatie, een buitenhut met belemmerd zicht, etc. Je kan met het boeken van een garantiehut dus niet bepalen op welk dek of voorop of achterop het dek een hut krijgt.

Samengevat de voordelen:

  • Minimaal de hut waarvoor je boekt
  • Soms voordeliger dan de daadwerkelijke categorie
  • Eventueel een upgrade

De nadelen:

  • Je kan niet bepalen waar je op het schip terecht komt: onbekend dek, locatie op het dek

Welke cruisemaatschappijen bieden de garantiehut aan?

Elke cruisemaatschappij gaat op een andere manier om met de garantiehut. Vrijwel alle cruisemaatschappijen bieden deze hutten aan. Sommige (bv HAL en Disney Cruise Line) bieden de garantiehutten niet voor een daadwerkelijk lagere prijs aan maar voor de laagste normale prijs van die categorie. Bij MSC Cruises wordt de garantiehut onder de noemer Bingo-hut verkocht. Voor degenen die zich helemaal willen laten verrassen is er de Super-Bingo, waarbij zelfs het categorie hut een verrassing blijft. Je kan een binnenhut krijgen of zelfs een balkonhut. Bij Costa Cruises, Celebrity, Cunard,  en een groot aantal andere betaal je een lagere prijs dan de laagste hut in de categorie.

Facebook reacties

" "

Mis niets meer!