Cruisereiziger
Excursies

Crew van 5 Pepper robots monstert aan op de Costa Diadema

PepperWat is leuk om te doen in Marseille of Palma de Mallorca? In welk restaurant eet ik pizza? En waar boek ik een spatreatment? Vanaf 12 juli 2016 geeft een crew van 5 jonge, 1.20 meter lange Pepper robots hierop antwoord in het Italiaans, Engels of Frans op de Costa Diadema, het vlaggenschip van Costa Cruises. Gasten aan boord van de Costa Diadema die vanaf deze zomer een 7-daagse cruise maken door het Westelijk Middellandse Zeegebied ontmoeten Pepper in 5 verschillende ruimtes van het schip. Hij beantwoordt directe vragen over restaurants, activiteiten, excursies en spabehandelingen, maar maakt net zo lief zo maar een praatje, ook om te horen hoe de cruise bevalt. Zijn serieuze kant, wisselt hij af met entertainment: Pepper kan dansen, hij doet mee met spelletjes en is fotogeniek als het om selfies gaat. Tot slot geeft hij toeristische tips over de plaatsen die de Costa Diadema tijdens de 7-daagse cruises aandoet: Savona, Marseille, Barcelona, Palma, Cagliari en Civitavecchia.

Pepper is de eerste robot ter wereld die menselijke emoties herkent en actief contact zoekt met z’n omgeving. Pepper is geboren in 2014 in Tokio en is volledig uitgerust met talrijke features en een high-level interface om te communiceren met de wereld om hem heen. Hij analyseert uitdrukkingen en toonhoogtes en is toegerust met de laatste technieken in stem- en gezichtsherkenning. Deze innovatie, uniek in de cruise-industrie, is het resultaat van een samenwerking tussen Costa Group (Costa Cruises en AIDA Cruises) en het Franse bedrijf SoftbankRobotics (voorheen Aldebaran).

De Costa Diadema heeft de Pepper primeur, vanaf september 2016 varen nog eens 5 robots mee op het cruiseschip de Costa Fascinosa tijdens 7-daagse cruises over de Middellandse Zee.

De video laat de pepper robot zien op de onlangs in de vaart gekomen AIDAprima:

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)