Cruisereiziger
AanmerenBestemmingen

Royal Caribbean Cruises Ltd en Norwegian Cruise Line Holding Ltd krijgen toestemming om naar Cuba te varen

cubaZowel Royal Caribbean Cruises Ltd als Norwegian Cruise Holding Ltd. hebben woensdag bekendgemaakt dat ze toestemming hebben gekregen van de Cubaanse regering om te beginnen met cruises naar Cuba voor al haar cruisemerken.

Royal Caribbean Cruises Ltd. zal op korte termijn de routes bekendmaken voor de eerste cruises vanuit Florida naar Cuba met Royal Caribbean International en Azamara Club Cruises. ‘Onze gasten zijn geinteresserd in de mogelijkheid om Cuba te ervaren en we kijken ernaar uit om hen daar te brengen. Uit onze gesprekken met reisagenten blijkt dat Cuba een bestemming is die zeer tot de verbeelding spreekt bij een nieuwe generatie van reizigers’, aldus voorzitter en CEO van Royal Caribbean Cruises Ltd Richard D. Fain.

Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. zal met al haar drie cruisemerken Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises in 2017 Cuba aandoen. De eerste cruise staat al gepland op 7 maart 2017 vanuit Miami door de Marina van Oceania Cruises. De Seven Seas Mariner maakt voor Regent Seven Seas Cruises in april 2017 haar debuut in het Zuid-Amerikaanse land. Een maand later volgt de Norwegian Sky. Allen doen de hoofdstad Havana aan, vaak met overnachting, waarbij er kan worden gekozen uit diverse excursies.

‘We zijn enorm verheugd met de toestemming om cruises aan te bieden vanuit Amerika naar Cuba. Als Cubaanse Amerikaan en oprichter van Oceania Cruises ben ik zeer trots dat een van de schepen van Oceania als eerste voor ons bedrijf naar Cuba zal varen. Dit is een droom die uitkomt voor mij en ik kan niet wachten tot onze trouwe gasten mijn Havana gaan ervaren en de rijke cultuur en warme en gastvrije bewoners leren kennen’, aldus president en CEO van Norwegian Cruise Line Holdings Lt. Frank del Rio.

De exacte routes en verkoopdata van de reizen naar Cuba zullen donderdag bekend worden gemaakt voor Oceania Cruises, later deze maand voor Regent Seven Seas Cruises en op 20 december 2016 voor Norwegian Cruise Line.

Cruises naar Cuba zijn onder andere te boeken bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!