Cruisereiziger
DoopMaidentrip

Seabourn Encore gedoopt in Singapore

Kapitein Mark Dexter, Sarah Brightman en Rick Meadows

Seabourn heeft afgelopen zaterdag haar nieuwe cruiseschip Seabourn Encore tijdens een feestelijke avondceremonie in Singapore gelanceerd. Internationale artieste en ‘s werelds best verkopende sopraan Sarah Brightman was aanwezig als doopvrouwe van het nieuwe schip dat plaats biedt aan 600 gasten. Het is het eerste van twee nieuwe all-suite schepen van de ultraluxe rederij.

Talloze gasten en VIP’s genoten samen met de Seabourn crew van een avond vol met festiviteiten. Op een groot scherm kon men het moment zien wanneer Brightman de fles champagne tegen de boeg van het schip gooide, een aloude dooptraditie. Dat gebeurde in stijl met lokale muzikanten en culturele acts zoals leeuwendansers en steltlopers.

“De lancering van Seabourn Encore markeert de start van een nieuw tijdperk van ultraluxe cruising” aldus Richard Meadows, President van Seabourn. “Seabourn Encore is een belangrijke stap vooruit wat betreft de groei van onze rederij. Dit schip is adembenemend mooi en ik weet zeker dat onze gasten overrompeld zullen worden wanneer zij aan boord gaan en het voor het eerst zien”.

Gaststad Singapore
“We zijn vereerd dat Singapore als gaststad kan fungeren voor de doop van dit kroonjuweel van Seabourn. Het evenement is een nieuwe mijlpaal in ons partnerschap met Seabourn Cruise Line en de Carnival Corporation” zei Lionel Yeo als Chief Executive van Singapore Tourism Board. “Het is tevens een bewijs van de groeiende aantrekkingskracht van Zuidoost-Azië als bestemming voor cruisereizen. Wij zijn ervan overtuigd dat de gasten van Seabourn de rijkdom en de diversiteit van de regio zullen waarderen. We kijken ernaar uit om nog meer Carnival Corporation schepen in Singapore te mogen verwelkomen”.

Doopcruise
Na de doopceremonie vertrok de Seabourn Encore voor een doopcruise, een tiendaagse reis langs de tien juwelen van de Javaanse Zee, richting Indonesië. Daarna volgt een zestiendaagse Great Barrier Reef & Gold Coast Cruise en een zestiendaagse Australië en Nieuw-Zeeland Cruise. Daarna vaart het nieuwe schip opnieuw tien dagen langs de Gems of the Java Sea naar Singapore, gevolgd door een zestiendaagse Jewels of India & Arabia Cruise naar Dubai. Het seizoen wordt afgesloten met een 19-daagse Arabian Gems & Holy Land Cruise die eindigt in Athene op 5 mei.

Seabourn Encore zal tijdens de zomer van 2017 opereren in de Middellandse Zee met diverse cruises: 7 dagen Griekse en Italiaanse Juwelen met vertrek in Piraeus op 6 mei, 7 dagen Riviera Allure met vertrek in Civitavecchia (Rome) op 13 mei. Nadien volgen een reeks reizen van 7, 10 en 14 dagen in de regio, met onder meer Mediterrane Momenten, vertrek op 3 juni in Barcelona en stops in de kustplaatsen van Frankrijk, Monaco, Italië en Griekenland. De zomer wordt afgesloten in augustus met een 10- of 20-daagse UNESCO-juwelen van de Westelijke Middellandse Zee, met aankomst in Barcelona op 13 september, voor de start van het herfstseizoen.

Vierde schip
Seabourn Encore is het vierde ultraluxe schip dat aan de vloot van Seabourn wordt toegevoegd en het eerste van twee schepen ontworpen door ontwerpicoon Adam D. Tihany. Het tweede schip, Seabourn Ovation, is momenteel in aanbouw en de lancering wordt verwacht in de lente van 2018. Bedoeld door Tihany om “meer aan te voelen als een luxe jacht”, heeft Seabourn Encore moderne designelementen en innovaties. Er is ook een extra dek en grotere publieke ruimtes. Nieuw zijn The Retreat, een afgesloten ruimte om te relaxen in private cabanas en Sushi, een uniek restaurant dat men op geen enkel ander schip van de Seabourn vloot vindt.

Nieuwe onboard programma’s
De doopcruise van Seabourn Encore is tevens de start van verschillende nieuwe onboard partnerprogramma’s. Spa@Wellness met Dr. Andrew Weil wordt opgezet in partnerschap met The Onboard Spa van Steiner. Gasten genieten van een holistische spa en wellness ervaring met fysieke, sociale en spirituele elementen. De nieuwe show An Evening with Tim Rice, exclusief voor Seabourn in samenwerking met Belinda King Creative Productions, gaat in première in de Grand Salon. Seabourn Encore biedt ook The Grill door Thomas Keller, een restaurant geïnspireerd door het klassieke Amerikaanse steakhouse dat vorig jaar voor het eerst werd geopend op de Seabourn Quest. De drie partnerprogramma’s zullen uitgerold worden op de volledige Seabourn vloot in 2018.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!