Cruisereiziger
Nieuwe cruiseschepen

Cruise & Maritime Voyages lanceert Columbus in Tilbury

Donderdag heeft aan het eind van de middag de naamceremonie plaatsgevonden van de nieuwste aanwinst in de vloot van de Britse cruiserederij Cruise & Maritime Voyages, de Columbus. De festiviteiten vonden plaats in de London Cruise Terminal in Tilbury, waar de Britse presentatrice Angela Rippon fungeerde als doopmoeder. ‘s Avonds staat er voor gasten een 5-gangen galadiner op het programma gevolgd door een vuurwerkshow op de Theems rivier.

Het nieuwe vlaggenschip van Cruise & Maritime Voyages is overgenomen van P&O Cruises Australia waar het actief was onder de naam Pacific Pearl. Voordat het maandag arriveerde in haar nieuwe thuishaven Tilbury onderging het een 3 weken durende renovatie op de Damen Shipyard in Schiedam. Aanstaande maandag is de Columbus alweer in Nederland te aanschouwen. Het brengt dan een bezoek aan Amsterdam tijdens haar eerste 4-daagse cruise.

Bij het verlaten van het dok in Schiedam maakte Bert Lamers onderstaande prachtige foto van de opgefriste Columbus.

Columbus (Foto: Bert Lamers)

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!