Cruisereiziger
Overig cruisenieuws

Aftellen tot Hamburg Cruise Days 2017: 8 – 10 september

Over een paar dagen begint de 6e editie van de Hamburg Cruise Days. Met een recordaantal cruiseschepen en topentertainment op het water en vasteland is een bezoek aan Hamburg zeker de moeite waard. Staat dit eersteklas maritiem event nog niet in jouw agenda? Bij deze 5 redenen waarom 8 tot en met 10 september genoteerd kan worden.

1. Grootste cruisefestival ter wereld

Het recordaantal cruiseschepen die de haven aandoet – negen cruiseschepen en twee riviercruiseschepen – maakt van deze editie het grootste cruisefestival ter wereld! Als cruisefan en maritiem liefhebber mag je deze unieke gebeurtenis niet missen. Het is de manier om in één haven, zoveel schepen op hetzelfde moment te zien.

2. Catwalk op het water

Op zaterdagavond 9 september varen zes cruiseschepen – met de AIDAprima voorop, onder begeleiding van 24 escortschepen – de rivier de Elbe op tegen een achtergrond van vuurwerk. Door het recordaantal cruiseschepen is dit de grootste Grand Parade sinds de start van het festival. De totale lengte van de schepen op de Elbe bedraagt ruim 1,5 kilometer: een onvergetelijke catwalk op het water.

3. Blue Port Hamburg

Het lichtkunstproject ‘Blue Port Hamburg’ van artiest Michael Batz zorgt voor een unieke achtergrond. Meer dan 100 objecten in en rondom de haven – onder andere gebouwen, terminals, bedrijfsvoertuigen, kades, kranen, aanlegsteigers, pontons en schepen – worden met magisch blauw licht verlicht en zo veranderd in een dynamisch, adembenemend kunstwerk.

4. Topentertainment aan wal

Met vijftien thema-eilanden aan de waterkant, zoals het Art & Culture en Health & Fitness eiland, is er altijd iets te beleven. Daarnaast is er een divers entertainmentprogramma met verschillende podia met muziek, shows, presentaties en de ‘Flying Cruise Show’. De perfecte shopping spot is de nostalgische, maritieme markt met geweldige stands waar kunst en ambachtelijk handwerk verkocht worden.

5. Bijzondere citytrip

Ontdek Hamburg het weekend van 8 september van een andere kant. Met alle extra activiteiten op het water en aan de wal wordt het zeker een bijzondere citytrip. Hamburg is veelzijdig, sfeervol, heeft heerlijke restaurants, een prachtige oude architectuur en is dé winkelstad van Duitsland. Wist je dat de stad meer dan 2.000 bruggen telt en dat de ‘Speicherstadt and Kontorhaus District with Chilehaus’ op de UNESCO World Heritage Site staat?

Verblijf in het hart van de Hamburg Cruise Days

Zorg dat je tijdig een hotel boekt in de stad Hamburg. Wij boekten tijdens het vorige Hamburg Cruise Days het hippe Hotel Henry maar uiteraard heeft Hamburg nog veel meer leuke hotels .Kijk voor meer details over het programma, de thema-eilanden en de deelnemende schepen op www.hamburgcruisedays.com.

Bekijk welke cruiseschepen uit Hamburg vertrekken:

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)