Cruisereiziger
Bestemmingen

Cruisen in Noord-Europa – de keuze is eindeloos

Oktober is ‘Plan een Cruise’ Maand – een wereldwijde actiemaand opgezet door Cruise Lines International Association (CLIA), de branche-organisatie voor de cruise-industrie. CLIA zet daarom deze maand de in Nederland populairste vaargebieden in het spotlicht. Te beginnen met Noord-Europa.

Machtige Noorse fjorden, walvisspotten in IJsland, een balletvoorstelling in St. Petersburg, mysterieuze kastelen in de Schotse Hooglanden. Een kleine greep uit de ervaringen die een cruise in Noord-Europa voor de reiziger in petto heeft.

Natuur, cultuur of actief

Voor elk type reiziger is er een Noord-Europa cruise. De cultuurliefhebber bezoekt met een Baltische Zee cruise prachtige steden als Tallinn, Helsinki en St. Petersburg. Bij Noorse fjorden cruises is de focus natuur: denk aan een wandeling over de Boya gletsjer, de grootste gletsjer van het Europese vasteland of maak de beroemde treinreis met Flam Railway naar de 93 meter hoge Kjosfossen waterval. Langere cruises combineren vaak bestemmingen als Schotland, de Faeröer-eilanden, Shetland eilanden of IJsland. Er zijn meerdere rederijen met aanbod in Noord-Europa. Relaxt inschepen in Amsterdam of Rotterdam behoort onder andere tot de geliefde mogelijkheden.

Klik hier voor een overzicht van alle evenementen in deze bijzondere oktobermaand.

Zoek bij onderstaande reisbureaus gemakkelijk je volgende Noord-Europa cruise:

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)