Cruisereiziger
Te water lating

Celebrity Edge te water gelaten bij STX France

Maandagavond 22 januari 2018 is op de scheepswerf van STX France in St. Nazaire de Celebrity Edge te water gelaten. Het eerste schip van Celebrity Cruises in een nieuwe klasse in meer dan 10 jaar, werd door sleepboten uit het droogdok getrokken en verplaatst naar een afbouwbassin.

‘Dit is echt een bijzonder moment voor ons merk’, aldus Lisa Lutoff-Perlo, president en CEO van Celebrity Cruises. ‘De tewaterlating is een mijlpaal in de bouw van de Celebrity Edge. Als de buitenconstructie is voltooid zal het fantastische STX France team hun aandacht gaan richten op het tot leven brengen van alle zorgvuldig ontworpen ruimtes, hutten en suites’.

De Celebrity Edge brengt haar inaugurele seizoen door met afwisselend 8-daagse reizen naar het oostelijke en westelijke gedeelte van de Caribbean. Daarna zal ze in de Middellandse Zee 8- tot 12-daagse cruises maken naar steden als Barcelona en Rome in 2019.

Met Fort Lauderdale, Florida als thuishaven zal de Celebrity Edge haar eerste cruise maken op 21 november 2018. De verkoop is reeds van start gegaan. Celebrity Edge zal in 2020, 2021 en 2022 3 zusterschepen krijgen.

Wil je ook cruisen op de Celebrity Edge? Bekijk de mogelijkheden:

AMCA Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!