Video: Norwegian Bliss zaterdag uitgedokt bij Meyer Werft

Het nieuwe cruiseschip van Norwegian Cruise Line, Norwegian Bliss, heeft zaterdag, 16 maanden na de start van de bouw, het overdekte bouwdok II van scheepsbouwer Meyer Werft in Papenburg verlaten. Het uitdokken van het 3.998 passagiers tellende schip startte ’s ochtends vroeg om 08:00 uur. De Norwegian Bliss werd door 5 sleepboten naar de afbouwkade van de scheepswerf gesleept, waarna de schoorsteen werd geplaatst. Tot de Eemstocht naar Nederland, die is gepland voor het tweede weekend van maart, zal het schip in de haven van Meyer Werft blijven liggen voor de verdere inrichting, testen en overdracht. Tegelijkertijd begint aan boord de training voor de 1.600 bemanningsleden.

Om de Norwegian Bliss aan te meren bij de afbouwkade moest het eerste drijvende deel van de AIDAnova naar een andere ligplaats in de haven worden getrokken en het tweede drijvende deel, dat naast de Norwegian Bliss lag, worden uitgedokt. Na het uitdokken van de Norwegian Bliss zullen de twee drijvende delen van de AIDAnova in het leegstaande bouwdok II worden gemanoeuvreerd voor de verdere bouw.

Vraag een offerte aan voor een cruise op de Norwegian Bliss bij:

 

Facebook reacties

1 comment to Video: Norwegian Bliss zaterdag uitgedokt bij Meyer Werft

  • Mooie beelden van de Norwegian Bliss. Dat de Groningse Eemhaven de eerste buitenlandse plaats is waar al die prachtige en zeer indrukwekkende cruiseschepen van Mayer Werft aankomen is zeker voor Groningen ook een pluspunt en eens GOED nieuws !
    Zou het niet leuk zijn om een reportage te maken of beelden te tonen van cruise schepen die de afgelopen 5 jaar voor afbouw aan de Eemhaven zijn geweest en soms geen enkele andere Nederlandse haven hebben bezocht, leuk voor de scheepsspotters !
    Frans Eekhout

Laat een reactie achter

 

 

 

Mis niets meer!