Shaquille O’Neal opent eerste ‘Big Chicken’ restaurant op Carnival Radiance

Carnival Cruise Line heeft bekendgemaakt dat de toekomstige Carnival Radiance (momenteel Carnival Victory) het eerste cruiseschip in de vloot wordt met het nieuwe restaurant ‘Big Chicken’, gecreëerd door basketbal-legende en huidig Chief Fun Officer van de Amerikaanse cruiserederij Shaquille O’Neal. Op het menu staan diverse (gefrituurde) kipgerechten met bijpassende dressings en friet, die bij de cruiseprijs zijn inbegrepen. Het gehele aanbod is gebaseerd op recepten van de NBA Hall of Famer. De gerechten zijn zelfs vernoemd naar de talloze bijnamen van O’Neal zoals Shaq Attack, Diesel en The Big Cactus. Big Chicken is gelegen aan de achterzijde van het Lido Deck. In oktober opende O’Neil zijn eerste Big Chicken restaurant op het vasteland, in Las Vegas. Daar komt nu dus een eerste versie op zee bij.

Big Chicken behoort tot het uitgebreide nieuwe aanbod van eetgelegenheden en bars van de gerenoveerde Carnival Radiance als ze haar debuut maakt in 2020. Tot de andere restaurants die hun opwachting maken behoren Guy’s Pig & Anchor Bar-B-Que Smokehouse, de Amerikaanse steakhouse Fahrenheit 555, het Italiaanse Cucina del Capitano en RedFrog Pub, geïnspireerd op de Caribische keuken.

Cruises op de Carnival Victory / Carnival Radiance zijn o.a. boekbaar bij:

De Graaff volgt Kouwenberg op als directeur Passenger Terminal Amsterdam

Dick de Graaff wordt per 1 januari 2019 de nieuwe directeur van Passenger Terminal Amsterdam (PTA). Hij wordt de opvolger van René Kouwenberg die met pensioen gaat. De 48-jarige De Graaff is goed bekend met de cruisesector en kent de Amsterdamse passagiersterminal van binnen uit. Vanaf december 2004 bekleedde hij de functie van commercieel directeur bij PTA en was hij verantwoordelijk voor de groei van het aantal cruise ontvangsten en voor de uitbating van de passagiersterminal als locatie voor beurzen en evenementen. Samen met Kouwenberg en zijn team zorgde hij ervoor dat PTA in 2016 de Port of the Year Award won, de Oscar in de cruisewereld. In datzelfde jaar én in 2017 ontving PTA ook de Cruise Critic Award, een publieksprijs voor beste cruisebestemming.

De 63-jarige Kouwenberg is bij de aankondiging van zijn terugtreden als directeur van PTA onderscheiden met de Frans Banninck Cocq Penning. Hij heeft de gemeentelijke onderscheiding ontvangen omdat hij als ambassadeur van de stad gedurende 18 jaar de stad internationaal op de kaart heeft gezet als gastvrije stad en aantrekkelijke cruisebestemming. Ook stond Kouwenberg als medegrondlegger en bestuurslid aan de wieg van het Prinsengrachtconcert, inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevend evenement met landelijke uitstraling.

Bron: Port of Amsterdam

Carnival Cruise Line keert in 2020 terug in Europa met Carnival Radiance

Carnival Cruise Line keert in 2020 weer terug in Europa met een serie van Middellandse Zee cruises van het cruiseschip Carnival Radiance, dat momenteel vaart onder de naam Carnival Victory. De afvaarten staan vanaf april 2020 gepland na een droogdokperiode in het Spaanse Cadiz. Na de 200 miljoen dollar kostende upgrade volgt eerst een 10-daagse cruise vanuit Barcelona. Aansluitend staan een 9- en 12-daagse trip op het programma met stops in Italië, Frankrijk, Kroatië, Griekenland, Malta en Spanje.

Op 11 juni vertrekt het vanuit Barcelona voor een 13-daagse transatlantische cruise naar New York. ‘The Big Apple’ is vervolgens de thuishaven van de Carnival Radiance voor diverse routes naar Cuba, Bermuda, het oostelijke gedeelte van de Caribbean en Canada/New England. Daarna vindt voor het winterseizoen de repositonering naar Port Canaveral plaats voor wederom cruises naar de Caribbean en Cuba.

Cruises op de Carnival Victory / Carnival Radiance zijn o.a. boekbaar bij:

AIDAnova terug in Eemshaven na eerste testvaart

Vanmorgen vroeg is het nieuwe vlaggenschip van AIDA Cruises, AIDAnova, teruggekeerd in de Eemshaven van haar eerste testvaart op de Noordzee. De nautische en technische testen zijn de afgelopen 6 dagen naar verluidt succesvol uitgevoerd. Het was de eerste keer dat het eerste schip uit de Helios-klasse volledig op LNG opereerde. Komende vrijdag zou alweer de volgende zeetest van 6 dagen op het programma staan. In de tussentijd wordt aan boord de laatste hand gelegd aan het interieur. Door het uitstellen van de oplevering zullen de eerste passagiers pas op 2 december 2018 in Hamburg inschepen voor de maiden voyage naar de Canarische Eilanden. Doordat de vijf voor-première cruises zijn geannuleerd zal de AIDAnova deze maand Rotterdam niet aandoen.

Holland America Line introduceert ‘Club Orange’ op Koningsdam en Nieuw Statendam

 

Holland America Line  introduceert vanaf december 2018 het Club Orange programma. Dit programma is voor (Neptune/Pinnacle-suite)gasten inclusief of aan te schaffen voor andere cruisereizigers die hun cruise een stapje hoger willen tillen. Voor een vast bedrag per dag krijgen gasten bijvoorbeeld een eigen concierge, private dining en meer extra privileges. Een gelimiteerd aantal gasten kan per cruise gebruik maken van Club Orange.

Club Orange is inclusief voor alle gasten die een Neptune of Pinnacle Suite hebben geboekt. Bovendien kunnen een beperkt aantal gasten uit andere stateroom-categorieën (ook niet-suites) dit pakket ook aanschaffen. In december zal het programma debuteren op de Koningsdam en de Nieuw Statendam. Op andere schepen zal in in de loop van 2019 worden uitgerold. 

“Club Orange geeft gasten de mogelijkheid om extra premium voordelen en luxe voorzieningen aan hun cruise toe te voegen.” zegt Orlando Ashford, president van Holland America Line.

De naam Club Orange eert de Nederlandse wortels van de Holland America Line. 

Club Orange restaurant

Aan boord van Koningsdam en Nieuw Statendam zal het Culinary Arts Center in de morgen geopend zijn voor ontbijt en ’s avonds voor het diner.  Op de menukaart voor de ochtend staat hetzelfde als de ontbijtkaart van de Pinnacle Grill. Het diner omvat dezelfde dagelijkse gerechten als in het hoofdrestaurant. Daarnaast zullen er extra menu-items verkrijgbaar zijn in dit Club Orange restaurant. 

Op andere schepen zal een gedeelte van het hoofdrestaurant worden aangewezen voor de Club Orange gasten. 

Voorrang

Andere voordelen zijn onder andere voorrang bij inchecken en ontscheping, voorrang bij het tenderen en voorrang bij het maken van diner-reserveringen.  Bovendien hebben zij bij de receptie en de excursiedesk een aparte wachtrij en zoals eerder benoemd een concierge telefonisch tot hun beschikking. 

In de stateroom hebben de Club Orange gasten een uitgebreid ontbijt menu met extra premium keuzes zoals steak of gerookte zalm Benedict. Gasten krijgen bovendien een Club Orange tas, premium badjassen in de kamer en een glaasje prosecco bij het diner op inschepingsdag. 

De kosten van Club Orange is $50 per persoon per dag voor de 1e en 2e persoon in de stateroom. Voor een eventuele 3e of 4e gast in dezelfde stateroom is het dan automatisch inbegrepen. Het pakket moet voor de cruise aanvangt, worden aangeschaft. 

Cruises op de Nieuw Statendam en Koningsdam zijn boekbaar bij: