Zorgen om Norovirus op cruiseschepen

Het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC), een instantie die zich bezighoudt met preventie en beheersing van ziekten, registreerde deze week al vier uitbraken van virussen op een cruiseschip. Op de Maasdam (HAL), Jewel of the Seas (Royal Caribbean) en op twee schepen van Celebrity Cruises, de Mercury en de Millenium.  Vorig jaar telde men slechts 13 gevallen op cruiseschepen in het hele jaar, tegenover 15 in 2008, 21 in 2007 en 34 in 2006 . De uitbraken van deze week zijn dus erg extreem.  Voor meer info over het Norovirus: site RIVM

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ga je mee op cruise?

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​