Aantal Nederlandse cruisepassagiers stijgt

Ook dit jaar verwacht de Dutch Cruise Council, een vereniging van samenwerkende cruiserederijen en haar vertegenwoordigers, een toename in het totale aantal Nederlandse cruisepassagiers. Tot en met april hebben al ruim 42000 mensen een cruise geboekt. Ten opzichte van vorig jaar is dat een verhoging van 13,5 procent. Ook in de andere Europese landen is er sprake van groei, dit in tegenstellling tot de Noord-Amerikaanse markt, waar er nauwelijks meer groei in de markt zit.  Juist nu richten meer en meer cruisemaatschappijen zich op de Europese reiziger. Ook sturen zij meer en grotere cruiseschepen naar Europa om meer passagiers te kunnen herbergen. Volgens cruisetricks.de blijven de cruiseschepen ook steeds langer in Europa. Blijven zij dit jaar gemiddeld 5,4 maanden hier, volgend jaar wordt dat ruim een half jaar. Het aantal bedden stijgt gigantisch, namelijk van 24 miljoen overnachtingen naar 30 miljoen. Er kunnen dus volgend jaar 6 miljoen meer mensen genieten van een cruise in Europa.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

Aan het laden