Twee Duitse schepen weer in de vaart

Deze week is het Duitse schip de MS Deutschland die bij de werf Blohm & Voss in Hamburg gerepareerd werd, in de vaart gekomen. Op de MS Deutschland was eind mei brand in de machinekamer uitgebroken. Nu na een maand reparatiewerkzaamheden is de MS Deutschland weer aan zijn cruisereizen begonnen. Tevens zijn er reguliere werkzaamheden uitgevoerd, o.a. het schilderen van de buitenkant, die oorspronkelijk pas in november zouden plaatsvinden. Door deze vervroegde werkzaamheden zijn er twee extra cruises door Peter Deilmann Cruises  in november ingepland; een reis van 12 dagen van Civitavecchia (Rome) naar Piraeus (Athene) en een 8-daagse reis van Piraeus naar Monte Carlo.

Het expeditie-cruiseschip de MS Bremen van Hapag-Lloyd (in de vloot ook het 6-sterren schip de MS Europa) heeft in juni een renovatie op dezelfde scheepswerf ondergaan. In twee weken tijd heeft het schip o.a. nieuwe tapijt gekregen, deels gemoderniseerde hutten met flatscreen tv’s met DVD speler en draadloos internet op het hele schip. De Bremen vaart inmiddels in Noord-Europa.

Miriam

Miriam is ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ook het minder bekende riviercruisen heeft een plek in haar hart gekregen.