Update: Tropische stormen Earl en Danielle

De vijfde tropische storm in het orkaan seizoen, genaamd Earl, zorgt voor routewijzigingen van een aantal schepen in het Caribisch gebied. Norwegian Cruise Line heeft de Norwegian Epic naar Cozumel (Mexico) en Roatan in plaats van St. Maarten en St. Thomas gestuurd. De Norwegian Dawn vertrekt volgens schema vandaag vanaf New York maar de route kan eventueel aanpassingen krijgen.Tropische storm Earl

Royal Caribbean heeft het schema van Enchantment of the Seas en het grootste cruiseschip ter wereld, Oasis of the Seas aangepast. Enchantment of the Seas gaat naar Samana (Dominicaanse Republiek) in plaats van St. Thomas. De Oasis of the Seas  legt aan in Nassau vandaag waarna het maandag en dinsdag op zee blijft, woensdag Costa Maya bezoekt en Cozumel op donderdag.  De Carnival Dream vaart in plaats van een Oostelijk Caribische route de Westelijk Caribische route met stops als Cozumel, Belize, Roatan en Costa Maya.

Danielle, de vierde tropische storm, waart rond in het Bermuda gebied. De storm is wat rustiger geworden maar desondanks wordt er goed op de storm gelet voor veranderingen.  De Holland America Lijn heeft de route van de Veendam aangepast. Dinsdag gaat het schip niet naar St. George op het Bermuda eiland, maar vaart direct naar Hamilton. Volgens planning blijft de Veendam tot vrijdag 3 september in Hamilton waarna het terugkeert naar New York.  De Norwegian Spirit zal later op Bermuda aankomen dan gepland en de exacte aankomsttijd zal afhangen van de snelheid en de richting van de storm.

Bron/meer info: Cruisecritic

Miriam

Miriam is ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ook het minder bekende riviercruisen heeft een plek in haar hart gekregen.