Love boat, come aboard!

Is dit niet (jeugd)sentiment? Voor de tv een aflevering kijken van de Amerikaanse serie The Loveboat. Pas geleden heb ik seizoen 2 op dvd aangeschaft omdat ik de afleveringen graag weer eens terug wilde zien. Destijds ging het mij vooral om de romantiek van het cruisen, de verhaallijnen en de komische wendingen. En jahoor, gisteren bij aflevering 1 van seizoen 2, kwam het hele gevoel weer terug; Captein Stubing, Doc en Julie, de wel heel dunne verhaallijn en het schip dat er nu natuurlijk wat gedateerd is 🙂  Ik zag voor het eerst eigenlijk dat het cruiseschip de Pacific Princess heette van de cruisemaatschappij Princess Cruises. Uiteraard was ik benieuwd wat er van het schip geworden is? Mm, dat is nog een hele zoektocht geworden.  Via de lijsten van wikipedia bleek dat de Pacific Princess eerst gebouwd is onder de naam Sea Venture in 1972. Daarna is het snel in 1974 in gebruik genomen bij Princess Cruises tot 2002. Daarna kwam dus het speurwerk en wat bleek? Het schip, omgedoopt tot Pacific, heeft blijkbaar renovaties ondergaan in 2007 en eind 2008 voor o.a. Quail Cruises, maar door failissement van Quail Cruises kon de renovatie blijkbaar niet worden afgerond en lag het schip nadien vast in Genua. Het laatste bericht over de Pacific dateert van februari van 2010, het lag toen nog steeds in de haven van Genua. Een triest einde van een prachtig schip dat ooit eens de hoofdrol speelde.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.