Recordcijfers verwacht voor cruisemarkt in 2011

Niet alleen in Nederland, maar ook wereldwijd is de verwachting dat het aantal cruisereizigers in 2011 naar een recordhoogte zal stijgen. Volgens nieuwe cijfers van de Cruise Line International Association (CLIA) zullen in dit nieuwe jaar 16 miljoen mensen een cruise maken. Dat zijn er 1 miljoen meer dan vorig jaar. Het gaat om een stijgingspercentage van 6,6%. Ook in 2011 zal de overgrote meerderheid daarvan uit Noord-Amerika komen (11,68 miljoen tegenover 11,1 miljoen in 2010). 4,32 miljoen zijn afkomstig uit de rest van de wereld. In 2010 waren dat er 3,9 miljoen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.