Mist zorgt voor vertragingen Carnival en Royal Caribbean

Hevige mist in het Amerikaanse Galveston heeft ervoor gezorgd dat drie cruiseschepen vertraagd zijn. De mist kwam vrijdag op en verdween pas weer een beetje op de zondag. Twee schepen van Carnival, de Carnival Ecstasy en de Carnival Conquest, konden daardoor niet aanmeren en op tijd vertrekken.

De Carnival Ecstasy kon zaterdag niet aanmeren in Galveston omdat het zicht echt minimaal was volgens Carnival. Pas op zondag meerde het aan. Vandaag vertrok het voor de oorspronkelijk vijfdaagse cruise naar Cozumel en Progreso. De cruise is door de weersomstandigheden verkort naar vier dagen waarin geen van de bestemmingen meer wordt aangedaan. Een fikse tegenslag voor de passagiers. Als compensatie mochten de cruisereizigers kiezen voor een annulering van de cruise met extra tegemoetkoming of wel meevaren met een teruggave van 50% van het cruisebedrag en korting op de volgende cruise.

De Carnival Conquest had wat meer geluk. Het schip kwam zoals gepland op zondag aan maar kon niet meer vertrekken. Vandaag cruist het schip zijn bijna oorspronkelijke route. Slechts de stop in Montego Bay is vervangen door Progreso vanwege de te varen afstanden.

De Voyager of the Seas kon ook pas vandaag vertrekken in plaats van de zondag. De cruise is een dag korter geworden, gelukkig worden wel alle havens aangedaan en zijn daarin geen wijzigingen gekomen.

Bron: Cruisecritic

Miriam

Miriam is ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ook het minder bekende riviercruisen heeft een plek in haar hart gekregen.