2010: Meer dan vijf miljoen Europeanen cruisen

Voor het eerst in de geschiedenis is het aantal Europeanen dat cruist vorig jaar (2010) boven de vijf miljoen mensen uitgekomen. Deze cijfers zijn bekendgemaakt door de European Cruise Council (ECC), een Europees samenwerkingsverband van cruisemaatschappijen. Het exacte getal komt zelfs uit rond de 5,5 miljoen cruisereizigers. Ondanks de economische crisis zijn de afgelopen zeven jaar de aantallen verdubbeld. Nog steeds komen de meeste cruisepassagiers uit Groot-Brittannië, 1,6 miljoen (+6%) . Daarna Duitsland met 1,2 miljoen (+19%), Italië met 889.000 (+11%), Spanje met 645.000 passagiers (+10%) en Frankrijk met 387.000 cruisers (+12%). Nederlandse cijfers zijn al eerder bekend gemaakt door de Dutch Cruise Council. In ons land groeide het aantal naar 65.500. Een toename van 5,1%. De Nederlandse markt lijkt dus iets achter te lopen op de rest van Europa.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.