Scheepsbezoek Ryndam: een knus elegant schip

Op 2 mei 2011 kwam het eerste Holland America Line schip aan in Nederland in 2011, en wel in Rotterdam. De Ryndam vaart dit cruiseseizoen vanuit Rotterdam naar bestemmingen in Noord-Europa en de Middellandse Zee. Cruisereiziger mocht aan boord om te kijken wat voor sfeer de Ryndam uitademt. De Ryndam is recentelijk (2010) gerenoveerd en heeft nu een groot aantal verbeteringen gekregen onder de noemer Signature of Excellence.

Het gemiddeld grote schip, 55.000 ton, neemt per cruise 1260 passagiers mee die verwend worden door 580 personeelsleden. De HAL heeft een aantal gemiddeld grote schepen in de vloot. Het schip heeft als thema de Nederlandse ontdekking van de wereld. Net als ieder HAL schip kom je veel kunst en oudere kunstvoorwerpen tegen uit de 17e, 18e en 19e eeuw. Het kan voorkomen dat je voor een prachtig uitgesneden houten kast komt te staan in een van de openbare ruimtes of dat je een gedetailleerd scheepsmodel tegenkomt bij de liften. Aan de andere kant zijn er moderne lounges in trendy kleuren, die het schip ook sfeer geven. De kleuren zijn mooi passend bij het geheel.

Ontspanning
Overal op het schip zijn heerlijke plekken waar je rustig kan zitten. Wil je uitzicht, dan ga je naar het Crow’s Nest, een bekende plek die je op de schepen van de HAL tegenkomt. Een hippe plek waar je kan relaxen: witte doorzichtige gordijnen schermen bepaalde zitgedeeltes af.  In het Explorations Café bevindt zich de ruime bibliotheek, is er ruimte voor een spelletje of om een email naar huis te typen. Bij de bar kan je speciale koffie met wat lekkers kopen (toeslag). Samen met Microsoft heeft de HAL een Digitale workshop ruimte opgezet waar je kan leren bloggen, emailen, digitale plakboeken kunt maken etc (geen toeslag). Sport kan bedreven worden op het Sports Court; twee met netten overdekte buitenruimtes waar bijvoorbeeld gevolleybald of gebasketbald kan worden.

De Fitness en de beautysalon Greenhouse Spa, zijn goed vertegenwoordigd bij de HAL. Op je fitnessapparaat kijk je zo naar de voorboeg van de Ryndam. Op hetzelfde dek vind je het zwembad wat overdekt kan worden door een groot schuifdak. Het tweede zwembad bevindt zich op het achterdek en kan niet overkapt worden. Het viel me op dat er voor de mindervalide gasten bij het ‘binnen’ zwembad gehandicaptenliften zijn neergezet zodat ook de mindervalide mensen in de whirlpool of het zwembad kunnen komen. Er zijn vooral op het achterdek en de buitendekken voldoende ligbedden. Handdoeken zijn overal te pakken.

MS Ryndam – jongste groep

Kinderen
Voor kinderen zijn er kinderruimtes beschikbaar met daarbij drie binnenruimtes voor drie leeftijdsgroepen. De allerkleinsten, de tussengroep en de jongeren tot 17 hebben zelfs een chill-hoek. Bovenal heeft die groep ook de beschikking over The Oasis, een aparte leuke trendy plek met waterval, hangmatten en leuke zitjes.

Eten en drinken
Tijdens het scheepsbezoek kon Cruisereiziger zelf genieten van het hoofdrestaurant Rotterdam Main Dining Room. Een tweelaags hoofdrestaurant waar in twee vaste zittingen genoten kan worden van het diner. Voor lunch is het restaurant beschikbaar voor bijvoorbeeld terugkerende gasten (Mariners) op de dag van aankomst. Het Lido-restaurant is het buffetrestaurant waar je op elk moment van de dag terecht kan voor koffie, thee, water en ijsthee.  Bij twee specialiteitenrestaurants, Pinnacle Grill en het nieuwe Italiaanse Canaletto, moet je bijbetalen.

Bars zijn er meer dan voldoende, noemenswaardig is de “Mix”, een ruimte met veel zitjes en drie verschillende bars (Martini-, Champagne- en Spirits & Ales bar voor o.a. bieren) . Dit zou zomaar de gezelligste plek ’s avonds op het schip kunnen zijn.

Hutten
De hutten hebben rustige kleuren en voelen best ruim aan. Ze zijn netjes en rustgevend ingericht met aarde-kleuren; beige, creme en lichter hout. De Ryndam heeft veel binnenhutten en buitenhutten (zonder balkon). Slechts op twee dekken zijn er balkons te vinden; Verandah Suites en Deluxe Verandah Suites met een groter balkon. Voor de laatste categorie is er een aangename Neptune Lounge aanwezig, waar suitegasten 24 uur per dag terecht kunnen voor een extra hapje en drankje of steward-service. De hutten kenmerken zich bij de HAL door de badjassen (voor de duur van de cruise), Elemis-badproducten en een tv met dvd speler (in de bibliotheek zijn dvd’s verkrijgbaar). Bij de renovatie in 2010 zijn ook een aantal Spa-hutten gerealiseerd, nabij de Greenhouse Spa.

Tot Slot
De Ryndam is een knus schip met niet te veel passagiers. Het grote pluspunt van de Ryndam is de grootte van het schip. Waar je ook naar toe wilt, het is compact en overzichtelijk ingedeeld. Door de vele kunst te combineren met nieuwe trendy kleuren ontstaat een warm gevoel op het gehele schip. Aandacht voor details, een orchidee op tafel, kleine dingen die je cruise net even wat meer elan geven.

Op Flickr vind je nog meer foto’s van het scheepsbezoek aan de Ryndam.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.