33% meer Nederlanders op cruise

Het aantal Nederlanders dat op cruise gaat, is de eerste maanden van dit jaar met 33% gestegen ten opzichte van vorig jaar. Deze groei is mede te danken aan het grotere aantal afvaarten in Nederland. Een ander pluspunt is dat cruisen steeds bekender wordt.

‘De vakantieganger weet steeds meer over cruises en de verschillende mogelijkheden. Hierdoor is hij in staat om een cruise goed te vergelijken met bijvoorbeeld een vliegvakantie of rondreis. Dan blijkt een cruise een zeer gunstige prijs/kwaliteitverhouding te hebben. Een andere reden is de sterke stijging van het aantal cruiseafvaarten vanuit Nederland. Cruisemaatschappijen zien Nederland als een interessante markt en besluiten steeds vaker om cruises in Amsterdam of Rotterdam te laten beginnen’, licht voorzitter Nico Bleichrodt van de Dutch Cruise Council (DCC).

De Dutch Cruise Council heeft 57.019 cruisereizigers geteld tegen 42.921 boekingen vorig jaar tot 1 april. De DCC denkt binnen afzienbare tijd jaarlijks 100.000 Nederlandse cruisepassagiers te halen. Vorig jaar waren in totaal 65.000 Nederlanders op cruise gegaan.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.