Queen Mary 2: hygiëne nu wel voldoende

Goed nieuws voor de Queen Mary 2 van Cunard; het schip dat in juni een verplichte Amerikaanse hygiëne-inspectie (door Centers for Disease Control and Prevention) niet haalde, heeft onlangs wel de minimum vereiste puntenaantal behaald. In juni was onder andere het water in het zwembad niet schoon, de ijsmachine vies en stonden chemicaliën naast linnengoed opgeslagen. Elke schip kan maximaal 100 punten behalen waarbij onder de 86 punten betekent dat je niet geslaagd bent voor de inspectie. Het schip haalde eerder slechts 84 punten, nu bij een nieuwe inspectie 92 punten.

Het komt volgens Cruisecritic zeer zelden voor dat schepen scores halen die onder de 86 punten reiken. In mei van dit jaar haalde de Norwegian Epic net 89, Carnival Glory in januari 87 punten. Een ferry schip, de Chihuahua Star haalde ook ooit maar 84 punten. Cruisemaatschappijen letten dus wel degelijk zeer goed op de hygiëne.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ga je mee op cruise?