Komen er meer hutten voor singles?

Getaway Studio Lounge
Getaway Studio Lounge

Het gaat steeds beter met het aantal eenpersoons-hutten, oftewel hutten op cruiseschepen die voor alleenreizenden voor een gunstige prijs beschikbaar zijn. Eerder schreef ik dat Norwegian Cruise Line op de Norwegian Epic ruim 128 hutten en op de Norwegian Breakaway en Getaway 59 hutten – zogeheten studio’s – beschikbaar zijn. Bijzonder aan deze studio’s is dat er ook een grote besloten lounge bij hoort, waar de studio-bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Revolutionair zijn de eenpersoonshutten op de Britannia: eenpersoons balkonhutten.

Steeds meer single hutten

Ook andere cruisemaatschappijen zien meer en meer de toegevoegde waarde, hetzij met mate. Op de meeste schepen is het raadzaam te vragen naar een eenpersoons-hut, omdat er niet uitbundig mee geadverteerd wordt. De hutten zijn overigens vaak een binnenhut of buitenhut. Uiteraard is het ook altijd mogelijk om met 1 persoon een tweepersoonshut te boeken, maar zal de prijs net als in de hotelwereld aanzienlijk hoger zijn dan de eenpersoonshut.

In een tweepersoons hut?

Uiteraard is het ook mogelijk om in een tweepersoonshut te verblijven. Enkele cruisemaatschappijen, bv MSC Cruises, hebben aanbiedingen waarbij je geen toeslag hoeft te betalen voor alleengebruik. Vaker moet je als alleenreizende toch flink betalen, tarieven zijn met wat geluk 110% maar vaker 150% of 200%. Vraag ook eens na bij (bijvoorbeeld) de Holland America Line voor een reisgenoot in dezelfde hut die zij dan aandragen.

Op welke schepen?    

Eenpersoons-hutten zijn in ieder geval bij een aantal maatschappijen verkrijgbaar:

 • Aida Cruises
 • Costa Cruises: op een aantal schepen waaronder Costa Favolosa (17 hutten) en Costa Fascinosa (17 hutten)
 • Cunard: Queen Elizabeth (9 buitenhutten, 1 binnenhut)
 • Norwegian Cruise Line: binnenhutten met een ontmoetingslounge –  Norwegian Epic (128 hutten), Norwegian Breakaway, Norwegian Getaway (elk 59 hutten),  Escape (82 hutten)
 • Costa Cruises: op aanvraag
 • Cruise & Maritime Voyages: MS Marco Polo (12 hutten) en Ocean Countess (20 hutten)
 • Holland America Line: Prinsendam, Koningsdam (12 hutten)
 • P&O Cruises: binnen en buitenhutten –  Ventura (18 hutten), Azura (18 hutten), Oriana, Britannia (27 hutten)
 • Saga Cruises: Saga Ruby (92 hutten), Saga Pearl II (60 hutten)
 • Fred. Olsen Cruise Lines: afhankelijk van schip Balmoral, Boudicca, Braemar en Black Watch, 40-60 hutten (elk schip in de vloot)
 • Royal Caribbean Int.: Radiance of the Seas (3 hutten), Quantum of the Seas (16 hutten met een virtueel balkon), Anthem of the Seas (16 hutten met een virtueel balkon)

Voor een indruk van de studio’s voor 1 persoon op de Norwegian Bliss:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ga je mee op cruise?

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​