Librijekok gaat naar Holland America Line

Librije-kok Ronald Tausch vertrekt na anderhalf jaar bij zijn zwager Jonnie Boer te hebben gewerkt bij Librije’s Atelier. Tausch gaat bij de Holland America Line in dienst om daar op cruiseschepen te gaan werken. Na een geslaagde sessie van 10 dagen in juli op de MS Rotterdam, werd hij enthousiast. In die korte periode gaf hij kookworkshops en kookdemonstraties in het Culinary Arts Center. In de nieuwe functie van Tausch wordt hij aangesteld als alternative dining room chef. Zes maanden werkt hij op de schepen, daarna is hij twee maanden vrij. De eerste cruise gaat van Piraus, Rome, Venetie naar Athene. De tweede cruise wordt transatlantisch en daarna vaart hij al bij Midden- en Zuid-Amerika.  Tausch gaat zich nog niet bezig houden met de samenstelling van de menukaart. Dat hoopt hij later wel te kunnen doen.

Bronnen: De Stentor, Misset Horeca 

Miriam

Miriam is ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ook het minder bekende riviercruisen heeft een plek in haar hart gekregen.