Monarch of the Seas faalt bij inspectie

De Monarch of the Seas (Royal Caribbean Int.) faalde laatst in een hygiëne inspectie van de Amerikaanse autoriteiten. De verplichte inspectie door het Centers for Disease Control and Prevention (CDC) vindt regelmatig plaats op elk cruiseschip. Het schip had 85 van de benodigde 86 punten behaald. Elk schip kan maximaal 100 punten ontvangen waarbij onder de 86 punten betekent dat je niet geslaagd bent voor de inspectie. Een groot aantal opmerkingen had het CDC op de hygiene. Onder andere was niet alle documentatie in orde over sommige reinigingsprocessen, was de vaat niet even schoon en waren er wat stofpluizen in de keuken op te merken.  Overigens voldoen de overige schepen van Royal Caribbean Int. altijd keurig aan de eisen. Zo hadden de Allure of the Seas, Oasis of the Seas en de Freedom of the Seas zelfs 100 punten dit jaar. Volgens de Amerikaanse site Cruisecritic heeft de Monarch of the Seas sinds 1991, al 43 inspecties goed doorlopen. Slechts een keer eerder in 1996 had het schip de inspectie niet gehaald. Overigens was de inspectie in juli uitmuntend; 97 punten. Het lijkt er op dat het een eenmalige misser is.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ga je mee op cruise?

close

Mis niets meer!


Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.