Viking koopt twee zee-cruiseschepen

Viking River Cruises keert terug naar de zeecruises. Het bedrijf heeft deze week bij de Franse werf STX France SA, een order geplaatst voor twee cruiseschepen. De schepen worden eerder wat kleiner (40.000 brutoton)  met 888 passagiers in 444 hutten. Eveneens 444 personeelsleden zullen het de gasten naar hun zin maken. Viking Ocean Cruises gaat voornamelijk in de Middellandse Zee varen met Amerikaanse, Britse en Australische gasten. In de lente van 2014 en 2015 zijn ze gereed.

Viking is niet geheel nieuw in de wereld van de zeecruises. In de beginjaren van Viking (1997) voer de Viking Bordeaux van 1998 tot 2004 rond de wereld. De directeur van Viking, Thorstein Hagen, was eerder directeur van Royal Viking Line en heeft ervaring met zeecruises. Onder de naam Royal Viking Line (1972-1998) voeren onder andere de huidige Seabourn Legend, de Prinsendam (Holland America Line), Black Watch en Boudicca (Fred. Olsen Cruise Lines).

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.