Carnival Corp. kan grote schadeclaim verwachten

Carnival Corporation, eigenaar van het gekapseisde cruiseschip Costa Concordia, kan zich gaan opmaken voor een forse schadeclaim van de passagiers die meevoeren op de noodlottige cruise. De BBC meldt dat de Italiaanse consumentenorganisatie Codacons samen met twee Amerikaanse advocatenkantoren bezig zijn om een proces voor te bereiden, waarin ze per passagier minstens 124.000 euro aan schadevergoeding gaan eisen. Met meer dan 3200 passagiers aan boord kom je dan uit op 400 miljoen euro. Het gaat om een vergoeding van zowel materiele als immateriele schade.  De rechtszaak zou moeten gaan plaatsvinden in Amerika, omdat het gaat om een Amerikaans bedrijf. Bij de ramp kwamen 11 mensen om het leven. Tot op heden zijn er nog 21 mensen vermist.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ga je mee op cruise?

2 gedachten over “Carnival Corp. kan grote schadeclaim verwachten

 • 22 januari 2012 om 17:23
  Permalink

  Volgens mij klopt er niet echt veel van het artikel. Carnival is geen eigenaar van de Costa Concordia; Costa is de eigenaar. Daarnaast vaart het schip niet onder Amerikaanse vlag, maar onder Italiaanse. Slordig artikel!

 • 22 januari 2012 om 18:23
  Permalink

  Beste Bart,

  Carnival Corporation is de eigenaar van maatschappij Costa Cruises. Ik heb het er even voor de volledigheid bij gezet. Dat is een Amerikaanse maatschappij, vandaar dat er ook in de usa geprocedeerd gaat worden. zie : http://phx.corporate-ir.net/phoenix.zhtml?c=140690&p=irol-index

  Groet,

Reacties zijn gesloten.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​