Unesco: geen cruiseschepen meer in Venetië

Na het ernstige ongeluk met de Costa Concordia waarschuwt de Unesco in een brief de Italiaanse regering. Unesco verzoekt de regering om culturele en ecologisch belangrijke gebieden te behoeden voor cruiseschepen. Vooral zijn er zorgen voor de Lagune van Venetië en de zeebekken van San Marco.

Het vele scheepsverkeer zou erg schadelijk zijn voor de instabiele bouwstructuur van de stad. De schepen veroorzaken stromingen die de fundamenten van gebouwen kunnen aantasten. Bovendien, zegt Unesco, zorgen ze voor luchtvervuiling en verstoren het stadbeeld.

Cruiseschepen meren aan bij de cruiseterminal van Venetië. De schepen varen om de terminal te bereiken een gedeelte door de Lagune, een belevenis voor de cruisepassagiers vanwege het prachtige uitzicht op de stad. Per jaar bezoeken ongeveer 300 cruiseschepen de stad.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.