Definitieve cijfers Belgische cruisepassagiers

Vandaag maakte de Belgische cruiseberoepsvereniging Cruise & Ferry World (CFW) de cijfers van het jaar 2011 definitief bekend. In 2011 maakten 70.000 Belgen een cruise. Ten opzichte van 2010 betekent dat een kleine groei van 8%, in 2010 waren het namelijk 65.000 cruisepassagiers. De bestemmingen die het meest door onze zuiderburen werden bezocht lagen in Europa. Zuid-Europa was daarbij veruit favoriet. De duur van de cruises nam duidelijk af. 66% ging op 8-daagse cruises, terwijl het aandeel korte cruises (-11%) en lange cruises (-21%) afnam.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.