Noro-virus blijft rondwaren op Crown Princess

Het cruiseschip Crown Princess heeft de cruise van deze week afgebroken nadat voor de tweede keer op rij, het norovirus op stak op de cruise. De reis naar onder andere Curaçao en Aruba werd afgebroken. Het schip ging twee dagen eerder terug naar Fort Lauderdale waar het schip is aangekomen. Op de laatste cruise zijn 114 (van 3078) gasten en 59 (van 1178) personeelsleden ziek geworden. De twee dagen dat het schip eerder is teruggekeerd, worden gebruikt om het schip grondig schoon te maken. Helaas leert de ervaring dat het lastig is om het Norovirus helemaal in een keer uit te bannen. Voor de schoonmaak komt extra personeel aan boord zodat op zaterdagmorgen 11 februari de geplande inscheping kan plaatsvinden.

De passagiers krijgen hun geld terug en korting op de volgende cruise.

Lees ook: Twee Princess schepen vertraagd door Noro-virus,  Norovirus: de nieuwe feiten,  Hoe hygiënisch is het op een cruiseschip?

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.