Welke renovaties staan er voor 2012 in de planning?

Naast het nog relatief grote aantal nieuwe cruiseschepen dit jaar (lees Overzicht nieuwe schepen voor 2012) is een trend gaande om cruiseschepen te renoveren.  Uiteraard gaan cruiseschepen om de paar jaar naar een droogdok om het reguliere onderhoud te doen. Steeds vaker worden er tijdens een langere periode in het droogdok een complete make-overs gedaan. Het grote voordeel voor de cruisemaatschappijen is dat ze geen miljoenen dollars hoeven te betalen voor een compleet nieuw schip. Een make-over kost relatief veel minder en het schip ziet er weer gloednieuw uit. Bijna alle maatschappijen hebben een renovatie programma voor meerdere schepen. Zo heeft de Holland America Line onder de noemer Signature of Excellence een aantal schepen vernieuwd en verbeterde diensten geintroduceerd. Celebrity heeft de Solstice Class Upgrade waarbij enkele Millennium klasse schepen een renovatie krijgen of hebben gehad. Carnival kent de Fun Ship 2.0 upgrade en Royal Caribbean stuurt ook enkele schepen een maand lang naar het droogdok. In 2011 waren nog meer schepen in renovatie; schepen van Norwegian Cruise Line (Norwegian Jade, Norwegian Sun) en schepen van Princess Cruises, onder andere de Grand Princess en begin 2012 de Sapphire Princess.

Renovatie en nieuwe naam

Cruisemaatschappijen charteren of kopen evenwel cruiseschepen die voor de ene maatschappij te gedateerd zijn maar met een renovatie bij een andere maatschappij in dienst komen. Dit is het geval geweest bij de Royal Princess (Princess Cruises) die naar P&O Cruises is verhuisd onder de naam Adonia. De Duitse rederij TUI Cruises kreeg zo het schip Celebrity Mercury in handen en renoveerde het tot Mein Schiff 2.

De Costa Romantica komt zeer binnenkort in de vaart na een grondig renovatie. Niet onder haar eigen naam, maar als de Costa NeoRomantica.

Overzicht (niet volledig)

Het komende jaar zijn in ieder geval de volgende schepen aan de beurt:

 • Costa Romantica (1993) – februari 2012
 • Rhapsody of the Seas (1997) – maart 2012
 • Celebrity Millennium (2000)  – april/mei 2012 (35-40 miljoen dollar)
 • Grandeur of the Seas (1996) – mei 2012
 • Crystal Symphony (1995) – juni 2012 (15 miljoen dollar)
 • Carnival Dream (2009) – oktober 2012 (Fun ship 2.0)
 • Carnival Conquest (2002) – oktober 2012 (Fun ship 2.0)
 • Carnival Glory (2002) – november 2012  (Fun ship 2.0)
 • Serenade of the Seas (2003) – november 2012 (20 miljoen dollar)
 • Carnival Splendor – december 2012 (Fun ship 2.0)
 • Carnival Destiny – februari/april 2013  – omgenoemd tot Carnival Sunshine

 

Bronnen: Cruise Critic, cruisemaatschappijen

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ga je mee op cruise?

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​