Carnival komt in 2013 weer naar Europa

Carnival Cruise Lines heeft voor 2013 een terugkeer naar Europa aangekondigd. De Carnival Legend (2124 passagiers) brengt de zomer van 2013 door in Europa vanuit Dover, Barcelona en Venetië. Het schip maakt 17 cruises tussen 22 april en 31 oktober 2013. De cruises vanuit Dover gaan onder andere naar Noord-Europa. Een bijzondere cruise die begint op 1 september 2012  doet Noorwegen, Duitsland, Nederland, Belgie en Frankrijk aan. De andere cruises gaan naar de Oostzee met ook daarin weer Amsterdam als aanleghaven (startend op 3, 15, 27 juli, 8 en 20 aug 2013) .

Vanuit Barcelona en Venetie vaart de Legend 12-daagse cruises door de gehele Middellandse Zee. Steden als Dubrovnik, Athene, Rome en overnachtingen in Venetië horen daarbij. De Carnival Legend staat overigens op de planning om mee te doen aan de renovatie Fun Ship 2.0. Of dat voor of na het Europaseizoen gebeurt is niet duidelijk.

Update 17/2/2012: Carnival stuurt een tweede schip naar Europa, de Carnival Destiny. Het schip maakt in februari de transatlantische overtocht van Miami naar Civitavecchia (Rome). Havens die bezocht worden zijn onder andere Malaga, Monte Caro, Genua en Livorno. Welke routes het schip na deze oversteek gaat maken, worden later bekend.

Overigens is duidelijk een trend zichtbaar bij Carnival. Voor het derde opeenvolgende jaar zet Carnival in op een cruiseschip in Europa. In 2011 voer de Carnival Magic en in 2012 zal de Carnival Breeze in Europa cruisen.

ARVE Error: id and provider shortcodes attributes are mandatory for old shortcodes. It is recommended to switch to new shortcodes that need only url

Bron: Cruisecritic

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ga je mee op cruise?

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​