MSC Divina: nog 100 dagen!

Nog 100 dagen. Dan vindt op 26 mei 2012 de doop plaats van de gloednieuwe MSC Divina in Marseille (Frankrijk). Voor die tijd wordt het schip opgeleverd door de bouwer STX Europe ship yard (Saint Nazaire). Als het twaalfde schip in de vloot en de derde op rij in de Fantasia klasse, is de MSC Divina het grootste schip in de vloot. De Divina heeft 100 hutten meer dan de MSC Fantasia en de MSC Splendida. Ruim 4363 mensen kunnen mee op het 333 meter lange en 38 brede schip (140.000 brt).

In totaal hebben meer dan 1400 medewerkers aan het schip gewerkt, samen goed voor 2,2 miljoen arbeidsuren om het schip te bouwen. Een extra miljoen uren werk wordt besteed aan de inrichting.  Voor de liefhebbers nog wat meer getallen: 30.000 ton staal, 300 km buizen, 1800 km aan electrische bekabeling en 80 constructieblokken waren nodig om het schip te bouwen. Rond half april vinden de eerste zee-proefvaarten plaats waarna niets meer in de weg staat voor de doop.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ga je mee op cruise?

Eén gedachte over “MSC Divina: nog 100 dagen!

  • 19 februari 2012 om 16:45
    Permalink

    Heb al mijn vakantie geboekt op dit schip. Onze eerste cruise. We hebben er al zin in ook al is het schip nog niet af.

Reacties zijn gesloten.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​