Smit gaat gestaag door

De Concordia Emergency Commissioner’s Office en Costa Cruises berichten dat het pompen van olie uit het cruiseschip Costa Concordia sinds de aanvang op 12 februari om 5 uur ’s middags, volgens plan opgesteld door het team van Neri/Smit BV, dag en nacht doorgaat.

Vanaf het moment dat het wegpompen begon, is er een totaal van 952 m3 brandstof weggepompt uit 4 tanks uit het voorste gedeelte van het schip. Totaal moet er nog 1428 m3 brandstof verwijderd worden uit 13 andere tanks. Volgens het schema dat is opgesteld door de experts van Neri/Smit BV, zou alle brandstof die nog aan boord is binnen drie weken weggehaald kunnen worden als de weersomstandigheden gunstig blijven.

Van meet af aan lag de prioriteit van Costa Cruises bij het garanderen van maximale veiligheid en de minst mogelijke impact op het milieu en de bescherming van het milieu van Giglio en het toerisme op het eiland, terwijl het wegpompen van de olie binnen een redelijke tijd moet plaatsvinden.

Zowel het wegpompen als andere geplande werkzaamheden aan de Costa Concordia worden in volledige samenwerking tussen Costa Cruises en de Concordia Emergency Commissioner’s Office uitgevoerd.

Bergingsinspecteur Bart Huizing was namens Smit één van de sprekers bij de druk bezochte persconferentie op het eiland en vertelde in het Engels wat het Rotterdamse bedrijf vanaf het begin allemaal heeft gedaan. Huizing is opgelucht dat het bedrijf eindelijk aan de slag kan. De Italiaanse autoriteiten hebben bevestigd dat de zoektocht naar de nog steeds vermiste personen kan samengaan met het wegpompen va de brandstof. Dat was een noodzakelijke voorwaarde om Smit het groene licht te geven.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

Aan het laden