Ex-Libisch schip gaat waarschijnlijk MSC Preziosa heten

Groot nieuws over het ex-Libische schip dat bij STX France gebouwd wordt. Op de boeg van het schip hebben Franse spotters kunnen zien dat de naam MSC Preziosa zichtbaar is.

ShipSpotting.com
© Gilbert CAILLER

De schoorsteen toont inmiddels ook het MSC logo.  MSC Cruises zegt nog steeds in onderhandeling te zijn met de werf. Het is daarmee een langdurig proces. Oorspronkelijk had de Libische overheid, de staatsrederij GNMTC, opdracht gegeven tot de bouw van een schip dat precies leek op de nieuwste klasse van MSC Cruises. Door de politieke situatie kon de koop niet meer doorgaan en moest een nieuwe koper gevonden worden. Al vrij snel kwam MSC Cruises in beeld als koper, maar is dat dus nog niet voor 100% rond. (Lees ook: Wat gaat er gebeuren met het Libische cruiseschip?)

Begin 2013 kan de vermoedelijke MSC Preziosa in de vaart genomen worden. Als eerste nieuwe schip voor MSC Cruises zal in mei 2012 de MSC Divina gedoopt worden.

 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.