Ex-Libisch schip gaat waarschijnlijk MSC Preziosa heten

Groot nieuws over het ex-Libische schip dat bij STX France gebouwd wordt. Op de boeg van het schip hebben Franse spotters kunnen zien dat de naam MSC Preziosa zichtbaar is.

ShipSpotting.com
© Gilbert CAILLER

De schoorsteen toont inmiddels ook het MSC logo.  MSC Cruises zegt nog steeds in onderhandeling te zijn met de werf. Het is daarmee een langdurig proces. Oorspronkelijk had de Libische overheid, de staatsrederij GNMTC, opdracht gegeven tot de bouw van een schip dat precies leek op de nieuwste klasse van MSC Cruises. Door de politieke situatie kon de koop niet meer doorgaan en moest een nieuwe koper gevonden worden. Al vrij snel kwam MSC Cruises in beeld als koper, maar is dat dus nog niet voor 100% rond. (Lees ook: Wat gaat er gebeuren met het Libische cruiseschip?)

Begin 2013 kan de vermoedelijke MSC Preziosa in de vaart genomen worden. Als eerste nieuwe schip voor MSC Cruises zal in mei 2012 de MSC Divina gedoopt worden.

 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​