Bouw van Vlissingen cruiseterminal verandert weer

Volgens de PZC gaan de plannen van de cruiseterminal veranderen. Het huidige plan was om een nieuwe kade aan te leggen. De verantwoordelijke wethouder stelt nu dat het goedkoper is om toch gebruik te maken van de bestaande kade in de Buitenhaven. Dat is ook de plek waar de afgelopen jaren de cruiseschepen aanmeerden. Om gebruik te maken moet het gebied wel anders worden ingericht, omdat het bedrijf Finsa moet kunnen doorwerken wanneer een cruiseschip arriveert. Finsa maakt namelijk ook gebruik van de Buitenhaven. Bij de (enkele) eerdere cruiseschepen lag het bedrijf Finsa een dag stil. De aanpassing van de bestaande kade is goedkoper en kan sneller worden uitgevoerd. Oorspronkelijk zou de bouw van een gehele nieuwe cruise kade in 2013 aanvangen.

Het samenwerkingsverband Zeeland Cruise Port ging in ieder geval de komende twee jaar uitwijken naar de nieuwe Scaldiahaven in Vlissingen-Oost. Door de verandering van de bouwplannen bij de Buitenhaven kunnen cruiseschepen welicht sneller dan gepland, gebruik maken van de verbeterde Buitenhaven.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.