MSC Cruises: MSC Preziosa komt!

Vandaag werd het dan eindelijk definitief: het ex-Libische schip, omgenoemd tot MSC Preziosa, wordt het dertiende schip van MSC Cruises. De MSC Preziosa zal in maart 2013 door de bouwer STX France worden opgeleverd. Het cruiseschip (140.000 brutoton) is de vierde in rij van de Fantasia Klasse. Na de MSC Fantasia, MSC Splendida en de MSC Divina ontvangt dit schip ook ruim 4000 passagiers. Maar liefst 550 miljoen euro telde MSC Cruises voor dit schip neer. De onderhandelingen duurden 9 maanden, nadat bekend was geworden dat het Libische staatsbedrijf het schip niet meer kon kopen. Een oorspronkelijk gepland aquarium voor een aantal haaien, zal niet meer in het schip terug te vinden zijn.

Net als de andere schepen uit de Fantasia klasse heeft dit schip een prachtige afgesloten Yachtclub gedeelte met 69 hutten, prive bar en een Top Sail Lounge.

Verdere gegevens van het schip:

  • 333 meter lang
  • 48 meter breed
  • 1751 hutten
  • Zes restaurants, 21 bars, casino, whirpools, bowlingbaan, fitness een spa

Gerelateerde berichten:Nieuwe speler in de markt,  Wat gaat er gebeuren met het Libische cruiseschip?Ex-Libisch schip gaat waarschijnlijk MSC Preziosa heten,

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.