‘Monarch van Royal Caribbean naar Pullmantur’

Volgens diverse Portugese media heeft Pullmantur aangekondigd dat het haar vloot gaat uitbreiden met een vijfde cruiseschip. De kleine Spaanse rederij neemt de ‘Monarch of the Seas’ over van Royal Caribbean. Pullmantur is een dochtermaatschappij van Royal Caribbean Cruises Ltd. Het schip, dat verder zal gaan onder de naam ‘Monarch’ heeft een capaciteit van 2.769 passagiers en 831 bemanningsleden. Voordat het in service gaat zal het eerst een volledige renovatie ondergaan. De verwachting is dat dit in april 2013 gerealiseerd is. De Monarch zal samen met haar ‘broertje’ de Sovereign het vlaggeschip worden van het bedrijf voor met name de Spaanse en Braziliaanse markt. Het schip is gebouwd in 1991. Het weegt 73.192 ton en is 268 meter lang. Het bestaat uit 14 dekken met 1.193 hutten.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.