Nieuwe riviercruiseschepen Viking gedoopt in Amsterdam

Woensdagmiddag om 16:00 uur zijn bij de Cruise Terminal in Amsterdam vier nieuwe riviercruiseschepen van Viking River Cruises gedoopt. Het gaat om de Viking Odun, Viking Idun, Viking Njord en Viking Freya. Alleen de eerste twee
schepen waren daadwerkelijk in Amsterdam. De andere twee schepen liggen wegens vertraging in de bouw nog in de Neptun Werft in Warnemunde (Duitsland). De ceremonie vond plaats op een ponton tussen de Viking Idun en de Viking Odun, die voor de gelegenheid werden bijgestaan door de Viking Prestige en de Viking Sun. Via een satellietverbinding met Duitsland werden ook de Viking Njord en Viking Freya in de festiviteiten betrokken. De kapiteins en de doopmoeders, waaronder actrice Joanna Lumley (o.a. bekend van de comedyserie Absolutely Fabulous), van de schepen knipten een rood lint door, waardoor de champagne fles tegen de boeg werd stukgeslagen en de schepen een behouden vaart werden toegewenst. Dit werd afgesloten met vuurwerk en een waterspektakel.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​