Succesvolle verwijdering olie uit Costa Concordia

Costa Cruises bericht dat de werkzaamheden om de olie uit de Costa Concordia weg te pompen, zijn voltooid. Het verwijderen van de olie door de experts van Neri/Smit BV begon 12 februari om vijf uur ’s middags en ging 24 uur per dag door als de zee en weersomstandigheden dit toelieten. Het verwijderen van de olie uit alle 17 brandstoftanks van de Costa Concordia wordt in de nacht van vrijdag 23 maart afgerond.

‘’Na het tragische ongeluk met de Costa Concordia, zegt Costa Crociere S.p.A. President Gianni Onorato, ondernamen we  onmiddellijk maatregelen om de minste impact op het milieu te garanderen en de natuur en omgeving van Giglio en de economie en de toeristische industrie op het eiland te beschermen, in nauwe samenwerking met de Emergency Commissioner’s Office en het gemeentebestuur van Giglio. Wij hebben ’s werelds leidende bergingsmaatschappij de opdracht gegeven de olie weg te pompen, en dit is succesvol gebeurd waarmee een potentiële ecologische ramp is voorkomen.’’

Nu de olie succesvol uit de tanks verwijderd is, en vooruitlopend op de berging van het wrak, is de aandacht nu gericht op zogenaamde ‘caretaking’ operaties. De zeebodem rondom het schip moet eveneens worden schoongemaakt. ‘Caretaking’ wordt ook uitgevoerd door het team van Neri/Smit in opdracht van Costa Crociere en zal minimaal twee maanden duren. Costa Crociere investeerde miljoenen euro’s in de olieverwijdering operaties, met als voornaamste doel de olie van het schip zo snel en zo schoon mogelijk te verwijderen.

Zoals eerder aangekondigd worden de zes plannen voor het weghalen van de Costa Concordia die op 3 maart zijn ingediend nu geëvalueerd. Er is een shortlist gemaakt en het beste plan wordt geselecteerd in april. Alle ingediende plannen zijn van een hoog niveau en alle geven prioriteit aan de noodzaak om de gevolgen voor het milieu te minimaliseren, Giglio’s economie en toerisme industrie te beschermen en de veiligheid te garanderen. De operatie om het wrak te bergen zal zeer gecompliceerd zijn en zal naar verwachting 10 tot 12 maanden in beslag nemen.

Bron Persbericht Costa Cruises

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ga je mee op cruise?

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​