Geen daling cruiseboekingen volgens ANVR

Volgens de branche-organisatie ANVR heeft het ongeval met de Costa Concordia niet geleid tot een daling in de cruiseboekingen.  De boekingen voor andere reizen lopen daarentegen met 8,5% wel achter. Opzienbarend was dat het aantal cruiseboekingen een groei van 3% doormaakte. De ANVR verklaart dat Nederlanders waarschijnlijk nuchter genoeg zijn om zich door grote ongelukken niet te laten beinvloeden.

De poll die tot vandaag op Cruisereiziger ingevuld kon worden, bevestigt enigszins de nuchterheid. Op de stelling “Ik maak gerust een cruise met Costa”  konden lezers van Cruisereiziger hun mening geven. Ruim 69% antwoordt dat zij blijven cruisen omdat de schepen veilig genoeg zijn. De overige 31% cruist liever niet meer met Costa, wel met andere cruisemaatschappijen. Opvallend is dat niemand antwoordde dat zij het cruisen links laten liggen en niet meer op cruise durven gaan.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.