Europese cruisecijfers: 97.000 Nederlanders op cruise

Volgens het European Cruise Council (ECC) realiseerden de Europese cruisepassagiers weer een enorme groei in 2011. Ruim 6 miljoen Europeanen maakten een cruise, ruim 9% meer als in 2010.

In 2011 maakten 97.895 Nederlandse vakantiegangers volgens  de ECC een cruise. Een groei van 27% ten opzichte van 2010 met 76.073 passagiers. Deze jaarcijfers van de ECC zijn vorige week bekend gemaakt tijdens de jaarlijkse Cruise Shipping Miami Convention. De meeste cruisepassagiers kwamen uit Groot Brittannie (1,7 miljoen), uit Duitsland (1,4 miljoen), Frankrijk en Italie (beide 0,9 miljoen).

De Europese cruisepassagier houdt ervan om vanuit Europa te vertrekken. 5,7 miljoen mensen scheepten in op hun schip in een Europese haven. De Europese cruisereiziger geeft gemiddeld 100 euro per dag in een aanleghaven.

Gerelateerde berichten: Cruisen door Nederlanders wordt populairder, Middellandse zee blijft meest populair, Definitieve cijfers Belgische cruisepassagiers

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.