[Update] Brand in machinekamer uitgebroken in luxe cruiseschip Azamara Quest

Op het zeer luxe cruiseschip Azamara Quest van rederij Azamara Club Cruises, is een korte brand uitgebroken in de machinekamer afgelopen vrijdagnacht.  Het schip was met 590 passagiers, waaronder 6 Nederlanders, en 411 personeelsleden onderweg naar Maleisie. Het vuur was snel geblust, maar vijf personeelsleden hadden last van de rook en opgenomen in de ziekenboeg.  De Azamara Quest kon daarna op een snelheid van drie tot vijf knopen zelfstandig verder varen. Het schip had eerst slechts 1 generator werkende. Gelukkig konden de mechaniens één motor weer aan de gang krijgen zodat stroom weer beschikbaar werd.

Azamara Journey
Het zusterschip Azamara Journey

Passagiers hopen snel in Sandakan aan te komen Naar verwachting op zondag. Daarna zal de oorspronkelijk 18-daagse cruise worden geannuleerd. De cruisereizigers krijgen hun geld volledig terug. Zij zijn er volgens de media vrij kalm onder.

Eigenaar van Azamara Club Cruises  is het Amerikaanse Royal Caribbean Ltd. De tweede grootste cruise organisatie, na Carnival Corporation met onder andere Costa Cruises, van de wereld met zo ongeveer 45 schepen in de vloot.

Update: De Quest is vanmiddag veilig aangekomen in Sandakan. Het schip voer met een snelheid van 6 knopen. Electriteit was er beperkt. De pasagiers zijn ondergebracht in hotels.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ga je mee op cruise?

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.