[Update] Expeditieschip Plancius ligt voor anker

Volgens de Telegraaf ligt het expeditieschip de Plancius van Oceanwide Epeditions momenteel met motorpech voor anker bij Zuid-Georgië, een Brits eiland nabij Antarctica. Het expeditieschip was bezig met een een reis voor vogelaars. Aan boord van de MS Plancius zijn zo’n twintig Nederlanders. Er zijn geen gewonden. De Plancius kan maximaal 114 gasten aan boord hebben.  Een ander schip, de MV Ushuaia, gaat de passagiers ophalen dat hen vervolgens naar Argentinie, Chili of Uraguay brengt. De Plancius was bezig met een rondreis van Zuid-Argentinië naar Antarctica. Op 5  mei zou het schip in Kaapverdië aankomen.

De Plancius heeft Vlissingen met enige regelmaat bezocht.

Update 19 april 2012: Alle passagiers e crew zijn van het schip gehaald en momenteel onderweg naar Montevideo, Uruguay.

Voor meer informatie over Oceanwide Expeditions ga je naar de maatschappijpagina op Cruisereiziger.nl

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.