Viking Ocean Cruises ondertekent contract bij Fincantieri

In tegenstelling tot eerdere berichten gaat Viking Ocean Cruises niet haar schepen laten bouwen bij STX France maar in Italië bij Fincantieri. Viking River Cruises keert terug naar de zeecruises onder de naam van Viking Ocean Cruises. Het gaat om de bouw van twee relatief kleinere cruiseschepen (elk 45.000 brutoton). Eerder had Viking een order geplaatst bij STX France maar blijkbaar beviel het traject daarna niet. Viking en Fincantieri zullen zeer binnenkort het contract ondertekenen wanneer alle documenten en voorwaarden akkoord zijn.

Fincantieri zal het eerste schip eind 2014 opleveren, de tweede eind 2015. De schepen kunnen 998 passagiers meenemen in 499 hutten. De directeur van Viking, Torstein Hagen vertelt: “De schepen die ontworpen zijn door Fincantieri hebben een fris en vernieuwd design die goed passen bij onze ideeen.”

Viking heeft ook een optie op een derde schip genomen.

Gerelateerd bericht: Viking koopt twee zee-cruiseschepen

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.