Miljonair Clive Palmer bouwt replica van Titanic

Een van de rijkste Australiers, Clive Palmer, heeft opdracht gegeven aan een Chinese werf – het staatsbedrijf SC Jinling Shipyard- om een replica te bouwen van de Titanic. Het schip gaat precies dezelfde afmetingen krijgen en ook zo luxueus ingericht worden. Het schip moet voldoen aan de eisen van de huidige tijd en zal ingericht worden met de modernste technologie om het schip veilig te maken. De eerste reis zal een cruise worden van London naar New York. In 2016 is de Titanic 2 klaar. Het is niet bekend of het cruiseschip in de cruisesector ingezet gaat worden en boekbaar is.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

5 gedachten over “Miljonair Clive Palmer bouwt replica van Titanic

 • 30 april 2012 om 12:31
  Permalink

  Dat is geweldig!! Dat het schip dan maar eens langs België en Nederland komt! 😀

 • 30 april 2012 om 12:38
  Permalink

  De RMS Titanic ligt al een paar jaar in Second Life.
  Zie website.

 • 30 april 2012 om 12:52
  Permalink

  Leuk nieuws 🙂 Laat die dan maar eens een andere route varen dan, langs België en Nederland 😀

 • 30 april 2012 om 13:52
  Permalink

  Ik geloof dat er nooit een tweede replica van de titanic komt. Het zinken van de Titanic beschadigde niet alleen de harten van alle mensen, maar ook het imago van de White Star Line.

  In 1998 werd ook een moderne versie van een Titanic II gelanceerd die het tot op heden nooit gebouwd was. Deze zou ook gebouwd worden door een Zuid-Afrikaanse zakenman Sarel Gous.

  In Juni 2000 zou de bouw van Sarel’s Titanic II beginnen, maar het project had zoveel kritiek dat het alleen maar geld kosten. Uiteindelijk werd de Replica Titanic uit 1998 van de lijst weg geveegd.

  Ik zie beter nog een replica rondt varen van Titanic’s oudere zus Olympic. Olympic was het eerste schip van de Olympic-Klasse in 1911 (Olympic, Titanic en Britannic) die haar eerste reis maakte op 14 juni 1911.

  In de eerste wereldoorlog zonk Olympic een duitse u-boot 103, en haar dappere dienst leverde haar de bijnaam “Oud vertrouwd” op.

  Tijdens de ’20 jaren was ze het meest geliefde schip aller tijden, ook omdat Olympic na het zinken van Titanic heel veel veranderingen moest ondergaan.

  Net zoals alle andere oude schepen moest Olympic in 1935 gesloopt worden.

Reacties zijn gesloten.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.