Costa Fascinosa ingetogen gedoopt

Op zaterdag 5 mei is het nieuwe vlaggenschip van Costa Cruises, de Costa Fascinosa, afgeleverd door scheepswerf Fincantieri in Venetië en daarna gedoopt. Het schip is een nieuw toonbeeld van de stijl en topkwaliteit waar het label ‘Made in Italy’ voor staat. Het nieuwe vlaggenschip van Costa Cruises kwam tot stand dankzij een investering van 510 miljoen euro en de inzet van 500 Italiaanse toeleveranciers en in totaal 10.000 medewerkers. Het schip werd gedoopt door de dochter van de Italiaanse minister van Toerisme. Ter nagedachtenis aan de ramp met de Costa Concordia werd een minuut stilte gehouden.

De Costa Fascinosa (114.500 bruto tonnage en een capaciteit van 3800 passagiers) heeft succesvol alle zeeproeven doorstaan, waarbij systemen, machines en motoren aan strenge testen zijn onderworpen. Zaterdag is het schip officieel door de scheepsbouwer Fincantieri overgedragen aan Costa Cruises. Zondag 6 mei 2012 begon gelijk de ‘maiden voyage’ ofwel haar eerste vaart. Op 11 mei volgt dan nog –eveneens vanuit Venetië – de inaugurele cruise die bestaat uit een 10-daagse reis langs Griekenland, Israël en Turkije. De rest van het zomerseizoen, tot eind november, voert de Costa Fascinosa 8-daagse cruises vanuit Venetië naar Bari, Griekenland en Kroatië uit.

Costa Cruises gaat er nu voor zorgen dat alle passagiers veiligheidsoefeningen zullen krijgen voordat zij aan boord gaan en op het schip zelf. Ook zal de koers van ieder schip continu worden gevolgd door middel van een “High Tech Safety Monotoring System”. De leden van de bemanning krijgen een nieuwe speciale training in een simulatiecentrum voor de zeevaart in Almere.

Costa verandert ook de bevoegdheden van de kapitein. Vanaf nu mogen ook de offcieren aan boord meebeslissen op belangrijke momenten tijdens de vaart, zoals bij het aanleggen in een haven of bij noodsituaties. De nieuwe maatregelen werden bekendgemaakt bij de doop in Venetië van de Costa Fascinosa, het nieuwe admiraalschip van de vloot.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.