Staking in Oslo heeft gevolgen voor cruiseschepen

Een staking afgelopen weekend in Oslo heeft ervoor gezorgd dat drie cruiseschepen hun bezoek aan de stad moesten annuleren. Door staking van het overheidspersoneel, waaronder ook de Noorse loodsen die de cruiseschepen binnengeleiden, konden op vrijdag, zaterdag en zondag een aantal schepen niet binnen varen. Op vrijdag kon de Emerald Princess niet aanmeren, op zaterdag de Star Flyer niet en op zondag de Vision of the Seas van Royal Caribbean Int. ook niet. De Vision of the Seas heeft daarvoor in de plaats de Zweedse stad Gothenburg bezocht en de gasten per bus vervoerd naar Oslo. Op maandag zou de MS Rotterdam aanmeren, maar berichten over het annuleren zijn niet bekend.

Deze week gaan de onderhandelingen verder over de eisen van de stakers. Het is onduidelijk of dit gevolgen kan hebben voor meer aankomsten van cruiseschepen de aankomende week. Onder andere twee Aidaschepen AIDAblu en de AIDAcara (29 mei) , de Costa Fortuna (1 juni), MSC Poesia (4 juni) en de Emerald Princess (4 juni). Overigens kunnen de Hurtigruten-schepen wel varen omdat zij geen loods-verplichting hebben.

Bronnen: Cruise industry, Cruisecritic

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.