Nieuwe Costa NeoRomantica en AIDAmar in Amsterdam

Het zijn twee bijzondere aankomsten voor de Passenger T erminal Amsterdam. Vandaag meerde de gloednieuwe AIDAmar af. Het schip van Aida Cruises (71.100 brutoton, 2500 passagiers) werd op 12 mei 2012 gedoopt in Hamburg tijdens de 823e Hamburger Geburtstage. Nadat het schip zijn eerste reis onlangs voltooide, vertrok de AIDAmar vorige week zaterdag voor de tweede cruise van Hamburg, Le Havre, Dover, Zeebrugge en vannacht in Amsterdam om zaterdag te ontschepen in Hamburg. De AIDAmar vaart deze zomer cruises naar de Noordkaap en IJsland.

De Costa NeoRomantica (56.000 brutoton, 1600 passagiers) die voorheen de Costa Romantica heette, komt morgen na een intensieve renovatie aan in Amsterdam. Het schip van Costa Cruises is begin dit jaar in de vaart gekomen na een 90 miljoen euro kostende metamorfose, waarbij zowel het interieur als het exterieur grondig onder handen is genomen. Zo zijn er 111 hutten bijgkekomen, in totaal zijn er 789 hutten. Uniek is dat er 86 hutten een balkon erbij hebben gekregen. De Costa NeoRomantica zal deze zomer regelmatig aanmeren in Amsterdam, waar ingescheept kan worden voor cruises naar de West-Europese hoofdsteden. Via CruiseTravel is het mogelijk de Costa NeoRomantica binnenkort een ochtend/middag te bezoeken.

Gerelateerde berichten: AIDAmar gedoopt in Hamburg,  Costa NeoRomantica vernieuwd uit het dokCosta NeoRomantica bijna klaar,

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ga je mee op cruise?

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​