Slecht weer zorgt voor vertragingen van MSC Opera en Costa NeoRomantica

Het was niet gemakkelijk voor cruiseschepen in de West-Europese regio. Vanwege de harde winden moesten een aantal schepen hun routes veranderen.  De MSC Opera kwam vandaag (zaterdag) later aan nadat het schip gisteren (vrijdag) al te laat was aangekomen in Southampton. Het cruiseschip had ’s ochtends vroeg in Engeland moeten aankomen, maar kon pas om vier uur ’s middags aanmeren. Daardoor kreeg het schip ook weer vertraging in de aankomst in IJmuiden. Rond 14:00 uur meerde de MSC Opera aan, in plaats van de geplande 10:30 uur. Vertrekkende passagiers met de MSC Opera op 9 juni 2012 werden dan ook verzocht zich later te melden bij de Cruiseterminal van IJmuiden.

De Costa NeoRomantica had eveneens problemen en kon vrijdag 8 juni 2012 niet aanmeren in Dover. In plaats daarvan voer het schip direct door naar Amsterdam waar het in de middag aankwam. Passagiers die zouden ontschepen in Dover of zouden inschepen in Dover werden met het vliegtuig van en naar de juiste bestemming gebracht. De Costa NeoRomantica had op deze wijze een extra nacht in Amsterdam.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.