MS Rotterdam zaterdag volledig gedesinfecteerd [update]

RTV Rijnmond meldt dat de MS Rotterdam zaterdagochtend na aankomst bij de cruiseterminal in Rotterdam volledig is gedesinfecteerd. Dat was noodzakelijk omdat tijdens de laatste cruise naar Schotland de afgelopen 2 weken meer dan honderd passagiers maag- en darmproblemen kregen. Het cruiseschip van de Holland America Line kwam zaterdag al om 05:00 uur ’s ochtends aan, waarna de schoonmaakwerkzaamheden konden beginnen. Om 15:00 uur zullen nieuwe passagiers aan boord komen voor een volgende cruise naar Scandinavie en Rusland. De MS Rotterdam vertrekt weer om 17:00 uur.

Update: Uiteindelijk is de MS Rotterdam pas even na 18:30 uur vertrokken uit de haven van Rotterdam, een vertraging van 1,5 uur.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

Eén gedachte over “MS Rotterdam zaterdag volledig gedesinfecteerd [update]

 • 24 juni 2012 om 14:06
  Permalink

  Wij zijn bezig met een groepsactie om de Holland America Line onder druk te zetten om de passagiers schadeloos te stellen die aan de cruise van 2 t/m 16 juni hebben deelgenomen. Wij weten van een aantal passagiers dat deze inmiddels, net als wij, een schadeclaim ingediend hebben.

  Zelf hebben wij een aangetekende brief aan de HAL gezonden, waarbij wij de HAL ook aansprakelijk gesteld hebben.

  Van belang daarbij is o.a. de constatering dat andere maatschappijen in een overeenkomstig geval (ook de ms Rotterdam had eerder een uitbraak van het Noro-virus) gewoon de passagiers hun geld terug betalen en zelfs een korting (25%) op een nieuwe reis geven.
  Zie https://www.cruisereiziger.nl/2012/02/10/noro-virus-blijft-rondwaren-op-crown-princess/ en http://www.miamiherald.com/2012/02/07/2629802/crown-princess-hit-with-norovirus.html

  Gezien de reactie op genoemde reis van de Crown Princess is onze voorlopige conclusie dat de amerikaanse overheid – kennelijk – veel strengere eisen stelt dan die er in Europa gesteld worden. Zie https://www.cruisereiziger.nl/2012/02/04/twee-princess-schepen-vertraagd-door-noro-virus/ . Daar staat onder meer in: “De Amerikaanse overheid eist dat de schepen geheel worden schoongemaakt wanneer meer dan 2% van de totale populatie aan boord ziek is geweest.” Gezien onze ervaringen is dit aantal bij onze reis ver overschreden. Dus – kennelijk – gelden de amerikaanse regels hier niet.

Reacties zijn gesloten.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.